Hoe blijf je creatief?

Wat is eigenlijk creatief?

De eerste hit in Google is: Creativiteit is het vermogen om nieuwe dingen te bedenken en/of te creëren. Door creatief denken kun je originele oplossingen en vernieuwende werkwijzen uitdenken. Creativiteit kan betrekking hebben op het denken of op het doen.

 ‘…Nieuwe dingen / vernieuwende werkwijzen uitdenken….’

Nu ik dit zo lees, bedenk ik me dat Judith | Creatieve Teamsessies eigenlijk zo is ontstaan.

Ik had ervaringen met een aantal inspiratieloze sessies en dacht dit moet en kan anders. Waarom zitten we bij de meeste teamsessies gewoon op onze kont, schrijven af en toe wat op en is meestal niet veel spannender? Het begon te broeden en ik ging nadenken over hoe teamsessies  echt leuk te maken zijn waarbij iedereen ook echt zelf een bijdrage moet leveren.

In de avonduren in 2020 kregen mijn ideeën steeds meer vorm en heel kort door de bocht was mijn onderneming een feit.

Ik vertel je graag waarom ik het belangrijk vind om creatief te zijn, en dan niet alleen voor mezelf maar ook voor anderen, bijvoorbeeld teams.

Voor je eigen ontwikkeling is het heel goed om nieuwe dingen uit te proberen, af en toe buiten je comfortzone te gaan. Dat hoeft niet altijd makkelijk te zijn, uitdagingen heten dat! Soms vind je het minder leuk, maar je leert er zeker van. En het doet wat met je… Mij zetten nieuwe ervaringen bijvoorbeeld aan het denken. ‘Kan ik op een andere manier naar deze vraag kijken, zijn mijn aannames wel de juiste?’

Voor mij heeft creatief bezig zijn ook iets onbevangen. Herinner je je als kind dat je super trots een iets wat jij gemaakt had aan je ouders liet zien? Zonder belemmeringen iets maken en daar super trots op zijn, waarom doen we dat als volwassenen niet (meer)?

Misschien zie je het nu ook terug bij je eigen kinderen, ik in ieder geval wel. Ze zijn gaan onbevangen te werk en stellen zichzelf niet snel de vraag; ‘mag het wel, kan ik het wel?’

Wat let je, daag jezelf uit en doe het gewoon! Kun je daarna vertellen hoe leuk het was.

Hoe blijf je creatief? 

Door nieuwe dingen te ontdekken. Naast Judith | Creatieve Teamsessies heb ik ook een eigen merk JUDITH maakt en illustreer en ontwerp ik kaarten, babykaartjes, posters etc. Ik heb de laatste maanden ontdekt dat ik het super leuk vind en heel blij word van opdrachten op maat. Ik heb laatste tijd een aantal leuke ontwerpen mogen maken en dat smaakt naar meer. Dus nu bied ik dit ook gericht aan als JUDITH maakt ‘Opdrachten op maat’.

Dat is mijn eigen creatieve uitlaatklep naast natuurlijk de Creatieve Teamsessies die ik verzorg.

Bedenk voor je zelf waarin jij iets nieuws wilt doen of creëren en ga aan de slag.

Laat je niet tegenhouden en heb vooral plezier!

Geen reactie's

Geef een reactie